Frågor och svar om Tibber

Vi har tidigare skrivit flera inlägg om det smarta elbolaget Tibber. När vi har skrivit om Tibber har vi märkt att intresserat har varit stort och att det har kommit in flera frågor om Tibber.

I det här inlägget besvarar vi några av de frågor som vi har fått in om Tibber. Om man inte har koll på vad Tibber är så kan vi rekommendera att läsa vår recension av Tibber.

Vad är Power-ups?

I Tibber-appen finns det möjlighet att lägga till så kallade power-ups. Det är olika typer av integrationer som man skulle kunna beskriva som appar till Tibber. För att Tibber ska kunna kommunicera med en tillverkare/tjänst så krävs det att man kopplar en power-up för den tillverkaren/tjänsten.

Exempel på power-up kan vara en power-up för Tesla. Med hjälp av att lägga till en power-up för Tesla får man logga in på sitt Tesla-konto. Därefter kan man se batteriprocent och styra laddningen av sin bil direkt från Tibber-appen.

Ett annat exempel på power-up är Philips Hue. Med hjälp av en power-up från Philips Hue kan man lägga till sin belysning (Philips Hue) i Tibber-appen.

Utbudet av power-ups blir bara allt större och skulle det vara någon power-up som man saknar så brukar Tibber uppskatta om man tipsar dem om vad man saknar.

Fungerar Tibber tillsammans med fjärrvärme?

För hushåll med fjärrvärme kan Tibber användas med hjälp av den smarta termostaten Ngenic Tune.

Kan man använda Watty utan Tibber?

Eftersom att Tibber har tagit över försäljningen av Watty så krävs det att man har Tibber-appen för att läsa av datan från Watty. Däremot så krävs det inte att man har ett elavtal hos Tibber utan det räcker med att man har ett gratiskonto hos Tibber för att kunna använda Watty.

Har Tibber någon butik?

Tibber har en e-handelsbutik vid namn Tibber Store där man bland annat kan köpa laddboxar, smart belysning, smarta värmesystem och mycket mer. Missa inte att använda vår bonus för att få 500 kr i rabatt ifall du är ny kund.

Fungerar Tibber med Plejd?

Det finns ingen officiell integration för att styra sina Plejd-enheter från Tibber-appen. Detta eftersom att Plejd inte erbjuder något öppet API. Däremot så finns det möjlighet att via en Homey (controller) använda en inofficiell Plejd-integration och på så sätt få in sina Plejd-enheter i Tibber. Detta eftersom att Homey har stöd för att integreras med Tibber.

Hur kan man kontakta Tibber?

Genom att öppna Tibber-appen och klicka på pratbubblan så kan man enkelt skicka meddelanden till Tibbers kundtjänst. De brukar vara snabba och svara (inom några timmar).

Är Tibber börsnoterat?

Tibber är inte börsnoterat. För att finansiera Tibbers stora tillväxt har bland annat Petter Stordalen investerat i Tibber. Dessutom tog Tibber in ytterligare 560 miljoner kronor i nytt kapital när Eight Roads Ventures, Balderton Capital och Founders Fund investerade i Tibber i slutet av 2020.