Tipsbonusen som gav mig 8000 kr att handla för i Tibber Store

Genom att tipsa vänner och bekanta, vara aktiv på forum och sprida information om Tibber så lyckades jag få upp ihop 8000 kr att handla för i Tibber Store. Här förklarar jag hur jag kunde köpa Philips Hue-produkter för 8000 kr genom att tipsa folk om det smarta elbolaget Tibber.

Hur det började

Det hela började med att vi flyttade till villa och började leta efter vilket elbolag som vi skulle välja. Eftersom att jag har ett stort intresse för teknik så fångade Tibber mitt intresse i och med alla smarta integrationer som Tibber erbjuder. Detta i kombination med el till inköpspris och ingen bindningstid gjorde att vi valde att prova Tibber.

Nu har vi haft Tibber i över 1 år och skrivit en recension om vad vi tycker om det smarta elbolaget. Vi har även postat inlägg om bland annat hur man kan använda Tibber tillsammans med Home Assistant och hur man kan använda Tibber tillsammans med andra smarta integrationer.

Inköp av elbil

När vi köpte elbil i somras så föll valet av laddbox på Easee eftersom att det är en prisvärd laddbox som dessutom går att integrera med Tibber så att man kan använda Tibbers smarta laddning (ladda när elpriset är som lägst). Laddboxen tillsammans med laddkabel köptes då in från Tibber Store.

För att kunna lastbalansera vår laddbox så var planen att köpa en Watty för att kunna mäta elförbrukningen i hushållet och på så sätt lastbalansera laddboxen. Tyvärr så fanns inte Watty att köpa i samband med vår installation av laddboxen. Detta på grund av att den tidigare versionen av Watty hade sålt slut och Tibber var på väg att lansera en ny version av Watty. Lösningen blev att köpa en begagnad Watty.

Vänner var nyfikna

I och med vänners nyfikenhet om vår nya elbil och hur laddningen fungerade så var det många som blev intresserade av att höra med hur vi använde smart laddning via Tibber och hur vi kunde lastbalansera laddningen så att vi kunde klara oss med huvudsäkringar på 20A. Alla dessa frågor som dök upp angående Tibber gjorde det till ett utmärkt tillfälle för oss att använda Tibbers tipsbonus.

Tipsbonus

Tibber erbjuder en tipsbonus till kunder som tipsar nya kunder till Tibber. Bonusen innebär att du som tipsar och personen som blir kund får 500 kr var att handla för i Tibber Store. Vart efter vi hade börjat tipsa vänner och bekanta så började vi få ihop en allt större bonus i Tibber Store.

Eftersom att det finns massor med roliga saker i Tibber Store så var det enkelt att hitta prylar att köpa för bonusen. Tyvärr hade vi ju redan köpt laddbox och laddkabel så bonusen fick därför utnyttjas till andra prylar. Då Tibber Store har ett stort utbud av Philips Hue så använde vi en stor del av bonusen till att köpa Philips Hue-lampor.

Philips Hue

Så med hjälp av bonusen så kunde vi köpa in en massa Philips Hue-belysning och bekosta inköpen med den intjänade bonusen som vi hade fått. Perfekt eftersom att det det blir en stor kostnad om man ska inhandla många Philips Hue-lampor.

I och med att vi skulle montera utebelysning på huset så passade det perfekt att kunna köpa in Philips Hue till utebelysning och på så sätt göra belysningen smart. Vi passade även på att köpa några Philips Hue Outdoor Sensor för att kunna känna av rörelse runt huset. Perfekt eftersom att rörelsesensorn även går att integrera i Home Assistant.

Mina tips

Mina 3 tips för att tjäna in Tibber-bonus:

  • Visa dina teknikintresserade vänner Tibber-appen och prata om alla smarta funktioner – De kommer garanterat att vilja byta elbolag!
  • Var ärlig och försök inte sälja in Tibber till folk om du själv inte rekommenderar elbolaget.
  • Posta inte din tipslänk överallt. Posta endast din tipslänk om någon frågar eller om du vet att någon är intresserad av att bli kund.

Tipsbonusen är ett smart sätt av Tibber för att få nya kunder. Det finns flera andra företag som har haft liknande upplägg med lyckat resultat (exempelvis Tesla). Anledningen till att tipsbonus är så smart är för att Tibber antagligen vet att de har en väldigt bra produkt som folk kommer rekommendera till sina vänner. Får man sedan en bonus när man tipsar sina vänner så kommer folk göra det eftersom att man då även blir belönad.