Gå till innehåll

Recension av Aeotec Heavy Duty Smart Switch Gen5

Jag har nu testat Aeotec Heavy Duty Switch under en tid, en robust och kraftfull strömbrytare som styrs via Z-wave. Denna produktrecension tar upp enhets design, funktioner och specifikationer.

Innehåll

När vi öppnar förpackningen av Aeotec Heavy Duty Switch Gen5 så kan vi se att det förutom själva enheten ingår några skruvar och kabelskor.

Innehållet i Aeotec Heavy Duty Switch Gen5:s förpackning.

Specifikationer

Aeotec Heavy Duty Smart Switch Gen5 är specificerad för att klara av en maxlast på 40A.

Specifikationer för Aeotec Heavy Duty Switch Gen5.

Design

Aeotec Heavy Duty Switch har en robust och praktisk design, byggd för att hantera krävande arbetsförhållanden. IP-klassningen på IP44 innebär att den är skyddad mot stänkvatten. Med tanke på att den här enheten kan hantera enheter som varmvattenberedare och tvättmaskiner kan det vara passande.

En annan viktig del av designen är strömbrytarens trådlösa kapabiliteter. Med en räckvidd på upp till 150 meter i fri sikt kan denna strömbrytare vara ett utmärkt val för de med större hem eller de som behöver placera enheten på avstånd från deras Z-wave-controller.

Insidan av Aeotec Heavy Duty Switch Gen5.

Funktioner

Aeotec Heavy Duty Switch kommunicerar via Z-wave och har även mätning av strömförbrukning.

Z-wave

Aeotec Heavy Duty Switch använder Z-Wave för kommunikation. Detta innebär att den kräver en hub/controller med Z-wave-stöd för att fungera. Denna standard har blivit alltmer populär inom hemautomation på grund av dess stabilitet och tillförlitlighet och passar bra till till en produkt som Aeotec Heavy Duty Switch.

Strömförbrukningsmätning

En annan funktion hos Aeotec Heavy Duty Switch är dess inbyggda mätare för strömförbrukning. Detta kan vara användbart för att spåra och optimera energianvändningen i sitt hem, särskilt när det gäller större apparater som varmvattenberedare eller tvättmaskiner.

Hög strömbelastningskapacitet

Med en maximal strömbelastningskapacitet på 9600W/40A kan Aeotec Heavy Duty Switch hantera riktigt tunga belastningar. Detta gör den till ett utmärkt val för att styra större enheter i ditt hemautomationssystem.

Närbild på kopplingarna för Aeotec Heavy Duty Switch Gen5.

Sammanfattning

Aeotec Heavy Duty Switch är en robust och kraftfull strömbrytare, perfekt för hem där man vill kontrollera och se elförbrukning för apparater med hög strömförbrukning. Observera dock att produkten endast stödjer enfas.

Det finns ett begränsat utbud av brytare med z-wave som klarar höga laster, så Aeotec Heavy Duty Switch är helt klart en produkt att spana in om man söker efter en produkt som klarar höga laster.