Gå till innehåll

Ring Doorbell, Google Nest Hello eller Arlo Video Doorbell?

Utbudet av smart dörrklockor blir allt större. Ring har funnits på marknaden under flera år med har på senare år fått hård konkurrens av Googles smarta dörrklocka Nest Hello. Nu har även Arlo slagit sig in på marknaden av smart dörrklockor med sin Arlo Video Doorbell.

Vilken dörrklocka är bäst? Vad skiljer dem åt? Här nedan har vi valt att jämföra de olika dörrklockorna för att se vad som skiljer dem åt.

Ring Video Doorbell Pro

 • 2 700 kr
 • 16-24 V AC
 • 1980×1080 upplösning
 • 160 graders vidvinkel
 • 30 kr per månad för abonnemang

Ring har flera olika versioner av dörrklockor. Deras billigaste smarta dörrklocka kostar 1 000 kr och deras dyraste kostar 2 700 kr. Här har vi valt att titta på Ring Video Doorbell Pro som kostar 2 700 kr.

Doorbell Pro ansluts trådlöst till ett lokalt nätverk genom 2,4 GHz eller 5 GHz. Upplösningen är Full HD (1980×1080) och kameran har mörkerseende. Kameran ansluts med 16-24 V AC.

Abonnemang

Vill man dörrklockan ska spela in händelser så krävs ett abonnemang som kostar ca. 30 kr per månad. Har man inget abonnemang så kan man endast se en videoström från kameran i realtid.

Kameran på dörrklockan har en vidvinkel på 160 grader vilket gör att synfältet är väldigt bra. Dörrklockan är utrustad med mikrofon och högtalare vilket gör att man kan prata med den som står framför dörrklockan direkt från sin mobiltelefon.

Ring Chime ingår

Köper man en Ring Doorbell Pro så ingår en Ring Chime, dvs. en liten högtalare som låter när någon ringer på dörren.

Google Hello Doorbell

 • 2 700 kr
 • 12-24 V AC
 • 1600×1200 upplösning
 • 160 graders vidvinkel
 • 55 kr per månad för abonnemang

Liten formfaktor

Googles dörrklocka har en mindre formfaktor än Rings dörrklocka och upplösning är något lägre (1600×1200).

Dörrklockan drivs med 12-24 V AC. Dörrklockans kamera har likt Ring Doorbell vidvinkel med ett synfält på 160 grader. Anslutningen till det lokala nätverket görs via 2,4 GHz.

Ansiktsigenkänning

Med Google Hello Doorbell finns möjligheten att aktivera ansiktsigenkänning*. Detta gör att man kan ställa in så att man endast får en notis när något främmande ansikte registreras av kameran.

Till skillnad mot Rings dörrkameror så finns det ingen extern högtalare att köpa till Google Hello Doorbell. Här får man istället nöja sig med att få en notis till telefonen.

Abonnemang

För att kunna spela in händelser med Google Hello Doorbell så krävs det att man har ett Nest Aware-abonnemang. Abonnemanget kostar 55 kr per månad. Om man har ett abonnemang så kan man se händelser från de senaste 30 dagarna. Vill man att kameran ska spela in hela tiden så kan man köpa abonnemanget Nest Aware Plus för 110 kr per månad. Då får man 60 dagars historik av händelser 10 dagar kontinuerlig inspelning.

* Kräver Nest Aware eller Nest Aware Plus.

Arlo Video Doorbell

 • 2 190 kr
 • 16-24 V AC
 • 1536×1536 upplösning
 • 180 graders vidvinkel
 • 29 kr per månad för abonnemang

Arlos övervakningskameror har varit väldigt populära och nu har tillverkan valt att även lansera en smart dörrklocka.

180 graders vidvinkel

Arlos kamera har hela 180 graders vidvinkel vilket innebär att det inte spelar någon roll var kameran är placerad, du lär ändå se besökaren tack vare det stora synfältet. Kamerans upplösning 1536×1536.

Anslutningen till kameran görs med 16-24 V AC och det krävs ingen basstation för att kameran ska fungera.

Abonnemang

En funktion som Arlo Video Doorbell har är att man kan ställa in så att besökaren uppmanas att lämna ett röstmeddelande efter 20 sekunder, förutsatt att ingen åtgärd vidtagits. För att kunna göra detta och för att kunna spela in händelser så krävs det att man har ett abonnemang som kostar 29 kr per månad.