Gå till innehåll

Tibber erbjudande för 400 kr rabatt

Det smarta elbolaget Tibber har flera smarta integrationer som vi har skrivit om i vår recension av elbolaget. I den här artikeln tittar vi på vilka erbjudanden som Tibber erbjuder och ifall man kan få någon rabatt på elpriset.

Tibber erbjuder el till inköpspris vilket gör att elbolaget inte kan ha rabatt på elpriset på samma sätt som andra elbolag har.

Uppdatering:
Tibber har nu ändrat rabatten från 500 kr till 400 kr.

Aktuella erbjudanden

Tibber har just nu ett erbjudande som gör att man får 400 kr rabatt att använda i Tibber Store ifall man är ny kund och använder en värvningslänk/rabattkod. Erbjudandet gäller endast för nya kunder.

Ifall man inte får någon rabatt registrerad när man blir medlem så kan man efterregistrera sin rabattkod enligt dessa steg.

Med hjälp av rabatten i Tibber Store kan man exempelvis köpa:

  • Philips Hue
  • Nest Mini (Google Home)
  • Easee laddbox
  • Athom Homey Pro
  • Smart värmestyrning (Tado, Sensibo m.m.)

Det finns massor med smarta produkter att köpa i Tibber Store. Allt från smart belysning till smarta styrning av värmepumpen. Besök Tibber Store för att se komplett utbud. Dessutom har Tibber erbjudanden för dig som Tibber-kund på majoriteten av produkterna vilket gör att man som Tibber-kund får bra rabatt på produkterna.

Filament-belysning från Philips Hue som kostar 305 kr i Tibber Store.
Erbjudande för Tibber-kunder gör att man istället kan köpa lampan för 275 kr.

Historiska erbjudanden

Om vi tittar tillbaka på vad Tibber har haft för erbjudanden tidigare så kan vi se att de under en längre tid erbjudit rabatten på 400 kr i Tibber Store. Hur länge denna rabatt kommer finnas kvar är oklart.

Under en kort period hade Tibber ett erbjudande som gav både rabatt på den fasta avgiften och elpriset ifall man tecknade elavtal via Elskling. Detta erbjudande gäller inte längre och kommer gissningsvis inte komma tillbaka. Detta eftersom att Tibber tjänar sina pengar på den fasta avgiften (39 kr per månad) och elpriset är samma pris som inköpspris. Gissningsvis hade Tibber ett tillfällig erbjudande där de sänkte priset för att locka nya kunder även om det innebar att de sålde elen billigare än inköpspris.

Är Tibber billigt?

Tibber har rörligt pris som säljs till inköpspris. Detta gör att elpriset alltid följer priset på elbörsen. Går spotpriset på börsen ner så kommer även priset på elen bli billigare, och går priset upp så blir elen dyrare.

Historiskt sett så har rörligt pris varit mest lönsamt och tittar man på elpriset under dygnets olika timmar så kan man se att priset oftast är mycket lägre på natten. Detta gör att Tibber, med sitt rörliga timpris, lämpar sig utmärkt för dig med elbil. Detta eftersom att man då kan utnyttja det billiga elpriset på natten för att ladda upp bilen.

Förbrukar man mycket el när elpriset är som högst så kan det vara bra att jämföra priserna mellan olika elbolag som erbjuder el till fastpris. Frågan ifall Tibber verkligen är billigare än andra elbolag är svår att svara på eftersom att det beror på hur elen används.

Ifall man vanligtvis har hög elförbrukning när elen är som dyrast så är det inte säkert att Tibber är billigast. Vill man inte ringa runt till de olika elbolagen så kan man använda sig av en jämförelsesajt som exempelvis Elskling.