Gå till innehåll

Så fungerar Telldus tillsammans med Tibber

Det smarta elbolaget Tibber har massvis med smarta integrationer. En av dessa integrationer gör det möjligt att ansluta enheter från Telldus till Tibber. Genom att koppla in Telldus till Tibber så kan man läsa av temperatur, elförbrukning och annan typ av data direkt i Tibber-appen.

Typ av data

I Tibber kan olika integrationer (power-ups) läsa in olika typer av data. Vilken data varje integration kan läsa in beror på vilket stöd tillverkarens API har. När det gäller Telldus så kan man få in följande data i Tibber-appen:

 • Temperatur
 • Elförbrukning
 • Sensorer (luftfuktighet, rörelse, ljusstyrka)

Detta gör att man exempelvis kan se rumstemperaturen som en widget på startsidan i Tibber-appen. Det gör det även möjligt att exempelvis se den nuvarande elförbrukningen som en widget (förutsatt att man har en sensor som mäter elförbrukning).

Installation

Tid som behövs: 2 minuter.

För att ansluta Telldus mot Tibber så använder man Tibber-appen och loggar in på sitt Telldus-konto. När man sedan anslutit och accepterat att Tibber får ta emot data från Telldus så dyker enheterna upp automatiskt i Tibber-appen.

Steg för att ansluta Telldus mot Tibber:

 1. Öppna Tibber-appen

 2. Klicka på Power-ups

  Syns längst ner på skärmen.

 3. Välj Telldus

  Scrolla ner tills du hittar Telldus.

 4. Klicka på Koppla in

 5. Logga in

  Ange uppgifterna för ditt Telldus Live-konto.

 6. Enheterna läggs till automatisk

  Varje enhet från Telldus syns nu på startsidan i Tibber-appen.

 7. Klart!

Kompatibla Telldus-enheter

 • Telldus Tellstick Net
 • Telldus Tellstick Znet Lite
 • Telldus Tellstick Znet Lite V2

För att kunna koppla ihop Telldus och Tibber så krävs det att man har en Telldus Tellstick Net/Znet. Det vill säga en controller som har uppkoppling mot internet. Med hjälp av en sådan controller får man stöd för enheter med 433 MHz och Z-wave (Znet).

För att kunna använda Tibber tillsammans med Telldus så krävs det att man har ett konto i Telldus molntjänst Telldus Live.

Anslut Telldus-produkter via Homey

Ett alternativ om man vill kunna ansluta flera produkter från Telldus till Tibber är att ansluta dem via den smarta controllern Homey. Detta ersätter då controllern/hub:en från Telldus och använder istället Homey för att kommunicera med Telldus-produkterna.

Med hjälp av en Homey-integration kan man få in flera typer av enheter i Tibber. Exempelvis kan man då få in belysning, termostater, elförbrukning m.m. Vid användning av en Homey kan man dessutom använda hundratals andra märken av smarta produkter och integrera dem med Tibber.