Gå till innehåll

Test: Nedis Wi-Fi Smart Plug

Idag testar vi Nedis SmartLife Wi-Fi Smart Plug, en fjärrströmbrytare med inbyggd energimätning. Vi tar en titt på vad som ingår i paketet, hur den fungerar och om vi skulle rekommendera den till andra.

Vad ingår?

Nedis Smart Plug.

I förpackningen hittar vi Nedis SmartLife Smart Plug och en användarmanual – inget mer, inget mindre. Själva designen är minimalistisk och påminner mycket om Philips Hue Smart Plug.

Funktionalitet

Närbild på Nedis Smart Plug.

Nedis SmartLife Smart Plug erbjuder följande funktioner:

 • Energimätning
 • På/av

Nedis SmartLife Smart Plug kan styra den inkopplade apparaten genom att slå av eller på strömmen. Utöver detta så kan Nedis SmartLife Smart Plug även mäta strömförbrukningen för den inkopplade apparaten.

Nedis har även en billigare fjärrströmbrytare (WIFIP130FWT) som saknar energimätning och som därför bara kan användas för att slå av och på strömmen.

Energimätning

Nedis Smart Plug har inbyggd energimätning. I Nedis-appen så kan man se nuvarande effekt (W), spänning (V) och total förbrukning (kWh).

Energimätning i Nedis-appen.

På/av

Det finns 2 sätt att slå av och på fjärrströmbrytaren:

 1. Genom Nedis-appen på sin mobiltelefon.
 2. Genom knappen på fjärrströmbrytaren.

Antingen styr man strömfunktionerna direkt från sin telefon med Nedis-appen eller så finns en knapp på ovansidan av Smart Plug som gör att man kan slå på och av den manuellt. Detta kan vara användbart om man vill stänga av eller slå på enheten utan att behöva ta fram sin mobil eller dator.

Knappen på Nedis Smart Plugs ovansida.

Nedis-appen

För att styra Nedis Smart Plug så laddar jag ner appen Nedis SmartLife i App Store. För att komma igång får jag skapa ett konto genom att fylla i mejl och lösenord. När kontot är skapat så kan jag lägga till enheten genom att klicka på plusset (+) uppe till höger och sedan välja ”Lägg till enhet”.

Appen söker sedan efter enheter att inkludera. Jag kopplar då in min Nedis Smart Plug i eluttaget vilket gör att appen hittar enheten. Sedan är installationen klar.

Nedis Smart Plug i Nedis-appen.

I Nedis-appen kan man sedan:

 • Slå på/av fjärrströmbrytaren .
 • Schemalägga på och av (veckodagar + tid).
 • Ställa in nedräkning.
 • Slå på/av baserat på soluppgång/solnedgång.
Styrning av Nedis Smart Plug.

Om man går in på enheten i Nedis-appen och klickar på ”Timer” så får man upp inställningar för nedräkning, schema och astronomiskt tidur.

Schema i Nedis-appen.

Det går även att ställa in scenarier i Nedis-appen där man slår på eller av fjärrströmbrytaren beroende på olika händelser. Exempelvis så kan man ställa in att fjärrströmbrytaren ska slå på när temperaturen utomhus överstiger 20°C.

Scenarion i Nedis-appen.

Specifikationer

Specifikationer för Nedis Smart Plug.
 • Energimätning.
 • Stöd för Google Home och Amazon Alexa.
 • Wifi.
 • Max 3680 W.

Nedis SmartLife Smart Plug kommunicerar via wifi vilket gör att det räcker med att ha ett trådlöst nätverk hemma (wifi) för att kunna använda produkten.

Fjärrströmbrytaren har inbyggt stöd för röstassistenterna Google Home och Amazon Alexa vilket gör att man kan styra brytaren med rösten.

Maxeffekten för brytaren är 3680 W/16A vilket gör att den klarar av att styra/mäta en hel del produkter. Nedis SmartLife Smart Plug är gjord för att användas inomhus och kan användas i miljöer där temperaturen är mellan 0-55°C. Dvs. ska denna fjärrströmbrytare inte användas utomhus.

Sammanfattning

Nedis SmartLife Smart Plug är en fjärrströmbrytare som packar mycket funktionalitet i ett kompakt format. Den är särskilt användbar för de som vill ha enkel kontroll över sina hemapparater och samtidigt kunna hålla koll på energiförbrukningen.

I och med att fjärrströmbrytaren kommunicerar via wifi så behöver man inte någon controller som enheten måste ansluta emot, utan det räcker med att ha ett trådlöst nätverk.

Det inbyggda stödet för Google Home och Amazon Alexa är också ett trevligt plus.

Letar man efter en strömbrytare med inbyggd energimätare så tycker jag absolut man ska spana in Nedis Smart Plug. Priset på fjärrbrytaren är väldigt bra och många liknande produkter är betydligt dyrare.

Om man letar efter ett prisvärt alternativ till Nedis Smart Plug, men som har en mer slimmad design, så kan jag tipsa om Shelly Plug S.

Modell: WIFIP121FWT