Gå till innehåll

3 bra källor för att lära sig mer om hemautomation

Det finns massor att lära sig om hemautomation och det är omöjligt att kunna allt. Det finns många bra källor för att lära sig mer om hemautomation. Många bra källor är engelskspråkiga, men det finns några bra källor som är på svenska.

I den här artikeln så tipsar jag om mina 3 favoritställen som jag brukar använda för att lära mig mer om hemautomation.

1. Facebookgruppen Svenska Hemautomatiseringsgruppen

Gruppen Svenska Hemautomatiseringsgruppen på Facebook är utan tvekan den bästa källan för att lära sig mer om hemautomation. Det här är ett otroligt bra forum/community där över 30 000 personer delar med sig av sina galna projekt inom hemautomation. Är det någon du undrar över så kan jag tipsa om att söka efter svaret i den gruppen.

I hemautomatiseringsgruppen kan man hitta allt från hur man gör en smart spegel till att läsa om hur man kan läsa av vattenförbrukningen med hjälp av olika sensorer. Det finns otroligt mycket kunskap i gruppen och det är många aktiva medlemmar som delar med sig av sina projekt dagligen.

Har man någon fråga så kan man vara säker på att man får flera kloka svar från personer som är villiga att hjälpa till. Har man fastnat med sin hemautomation och inte vet hur man ska lösa ett problem så är det här ett bra ställe att fråga om hjälp på. Behöver man inspiration för nya projekt så kommer man antagligen att uppskatta gruppen.

Har du inte Facebook så kan jag varmt rekommendera att skaffa det bara för att kunna läsa i Svenska hemautomatiseringsgruppen.

2. Hur funkar det från Kjell & Company

Kjell & Company har massor med produkter inom hemautomation. Förutom att ha ett stort utbud så har de även en väldigt bra kunskapsbank vid namn ”Hur funkar det?”.

Det som är så bra med Hur funkar det? är att de olika teknikerna och begreppen inom hemautomation beskrivs på ett enkelt och strukturerat sätt. Det här är ingen källa för dig som vill nörda ner dig om olika tekniska lösningar inom hemautomation, utan detta är istället en bra källa för dig som vill läsa om fakta som handlar om det smarta hemmet.

Hur funkar det? är en väldigt bra start om man vill lära sig mer om hemautomation och läsa om de olika teknikerna som finns.

3. HomeAutomation på Reddit

Reddit är ett community med stor användarskara vilket brukar innebära att det finns mycket bra innehåll. HomeAutomation på Reddit är inget undantag. Här finns massor med bra tips och frågor som handlar om hemautomation.

På Reddit kan man läsa om allt från poster om hur man sätter in röd belysning i toaletten till att fjärrstyra en kyrkklocka. Även om de flesta posterna är av amerikaner så är det många lösningar som går att applicera även här i Sverige. Sedan kan det vara underhållande att bara titta runt på alla roliga lösningar.