Gå till innehåll

Kan man använda Ikea Trådfri tillsammans med Philips Hue?

Att hitta ZigBee-produkter som är kompatibla med varandra är svårt. Det finns dock vissa märken som är kompatibla med varandra. Ett sådant exempel är Philips Hue och Ikea Trådfri.

Som vi skrivit tidigare så är det många produkter med ZigBee som inte kan kommunicera med varandra. Detta på grund av att protokollet inte är lika standardiserat som exempelvis Z-wave. Två populära produktserier som många ofta undrar om de går att kombinera är Philips Hue och Ikea Trådfri.

Går det att ansluta Ikea Trådfri till Philips Hue?

Ja, det går att ansluta produkter från Ikea Trådfri till Philips Hue Bridge. Ikea har släppt en uppdatering till sina Trådfri-lampor som gör att det går att kombinera dem tillsammans med Philips Hue Bridge. För att detta ska vara möjligt så måste lamporna ha programvaruversion 1.2.x eller nyare.

Så här ansluter du lampor från Ikea Trådfri till Philips Hue Bridge

  1. Uppdatera lamporna från Ikea Trådfri som ska anslutas till version 1.2.x eller senare.
  2. Placera Trådfri-lampan som ska anslutas i anslutning till Philips Hue Bridge.
  3. Påbörja inkludering av ny ljuskälla i appen för Philips Hue.
  4. Starta inkluderingsläget för Ikea Trådfri-lampan genom att slå på och av brytaren 6 gånger.

Hur du ser vilken version lampan från Ikea Trådfri har

För att se vilken version din lampa från Ikea Trådfri har kan du gå in i Trådfri-appen och titta under den aktuella lampan. Om man inte har tillgång till Trådfri-appen så kan man kontakta Ikeas kundtjänst så kan de hjälpa till med att kontrollera versionsnummer.