Gå till innehåll

Så fungerar Philips Hue Wall switch module

Philips har lanserat en inbyggd strömbrytare som installeras bakom befintlig lampknapp/strömbrytare. I den här artikeln tittar vi på hur Philips Hue Wall switch module fungerar och hur den skiljer sig mot konkurrenternas inbyggda strömbrytare.

Mått:

 • Bredd: 43,3 mm
 • Höjd: 37,7 mm
 • Djup: 10,2 mm

Vad är Philips Hue Wall switch module?

Philips Hue Wall switch module är en inbyggd strömbrytare som monteras bakom befintlig strömbrytare. Men hjälp av modulen kan man använda sin befintliga strömbrytare för att styra sin belysning från Philips Hue.

Fördelen med Philips Hue Wall switch module är att man kan använda sina befintliga strömbrytare för att styra belysningen istället för att behöva ha en fjärrkontroll för att styra belysningen. Dessutom gör detta att man slipper risken att någon bryter strömmen till en lampa så att den inte går att styra lampan.

Hur Philips Hue Wall switch module fungerar

Philips Hue Wall switch module drivs med batteri och kopplas in till befintlig strömbrytare. Strömkabeln som sitter i den nuvarande strömbrytaren kopplas direkt till belysningen så att lampan alltid får ström. Sedan tänder och släcker man lampan via Philips Hue Wall switch module och Philips Hue-appen.

Montering

Philips Hue Wall switch module monteras enkelt bakom befintlig strömbrytare.

Hur man monterar Philips Hue Wall switch module:

 1. Slå av elen.

 2. Skruva bort befintlig strömbrytare.

 3. Koppla bort strömkablarna från strömbrytaren.

 4. Koppla ihop strömkablarna som satt monterade i strömbrytaren.

  Använd den medföljande kabelanslutningen.

 5. Koppla in Philips Hue Wall switch module till strömbrytaren.

  Använd de 2 medföljande kablarna.

 6. Montera tillbaka strömbrytaren.

  Wall switch module ska placeras bakom strömbrytaren.

 7. Slå på elen.

 8. Klar!

Installationsvideo för Philips Hue Wall switch module.

Jämförelse med Fibaro Switch och Qubino Mini Dimmer

Två populära inbyggda strömbrytare är Fibaro Dimmer/Switch och Qubino Mini Dimmer. Dessa två strömbrytare monteras likt Philips Hue Wall switch module bakom befintlig strömbrytare. Däremot så skiljer sig styrningen mellan de olika inbyggda strömbrytarna en del.

Philips Hue Wall switch module drivs med batteri och fungerar som en slags fjärrkontroll. När man använder Philips Hue Wall switch module så kommer belysningen alltid få ström vilket gör att man behöver ha belysning från Philips Hue för att det ska fungera.

Till skillnad mot Philips Hue Wall switch module så kopplas Fibaro Switch och Qubino Mini Dimmer in mellan inkommande ström och belysning. Sedan kopplas den befintliga strömbrytaren in till dessa inbyggda strömbrytare. Detta gör att strömbrytarna från Fibaro och Qubino slår på och av strömmen till belysningen.

Detta innebär att Philips Hue Wall switch module passar dig som har belysning från Philips Hue som du vill styra. Fibaro Switch och Qubino Mini Dimmer lämpar sig inte för Philips Hue-belysning eftersom att de bryter strömmen till lampan (= lamporna kommer inte gå att styra när de inte får någon ström).

Om man däremot har vanliga lampor (ej Philips Hue) så bör man satsa på Fibaro Switch, Qubino Mini Dimmer eller liknande inbyggd strömbrytare.

Krav

För att Philips Hue Wall switch module ska fungera så krävs det att man har en Hue Bridge.

 • Philips Hue Bridge

För- och nackdelar

+ Enkel installation
+ Snygg installation (dold bakom befintliga strömbrytare)
+ Kräver ingen nolla framdragen

– Drivs med batteri. Behöver bytas ut efter 5 år.
– Ingen dimmer.